به گزارش پایگاه اطلاع رسانی وزارت کشور، دکتر احمد وحیدی وزیر کشور با حضور در نشست مشترک کمیسیونهای امور داخلی کشور و امنیت ملی به ارائه گزارشی از اقدامات و تلاش های انجام شده در ستاد مرکزی اربعین پرداخت و گفت: با توجه به اینکه دولت عراق در سال گذشته به دلیل بیماری کرونا اعلام کرده بود زایر نمیپذیرد، اعلام رسمی از عراق نداشتیم که امسال چه تصمیمی در این زمینه دارد.
وی افزود: با این حال، از دیماه سال گذشته جلساتی برای هماهنگی برگزاری مراسم اربعین حسینی (ع) برگزار شد.
وزیر کشور خاطر نشان کرد: در کنار هماهنگی با دولت عراق، 17 دستگاه با ستاد اربعین هماهنگ شدند و دیگر شاهد صف بستن در پشت درِ سفارت عراق نبودیم، همچنین هزینهای برای صدور ویزا و تردد از مرز عراق دریافت نشد، کار دیگر این بود که مجوزی برای استفاده از سایر مرزهای کشور دریافت شد.
دکتر وحیدی ادامه داد: انجام راهپیمایی اربعین در وضعیت گرمای بالای 50 درجه تدابیری لازم داشت. برای همین 170 میلیون بطری آب، سایبان، حمل و نقل و تأمین پارکینگ پیش بینی شد.
وی با بیان اینکه حداکثر زمان ماندگاری در مرز ایران 2 تا 3 ساعت و متوسط زمان ماندگاری 20 دقیقه بود،گفت: نیروی انتظامی برای تأمین امنیت کار بزرگی انجام داد، همچنین حضور میدانی استانداران در مرزها تأثیر بسزایی در تسهیل تردد زائران داشت.
وزیر کشور درباره علت توقف عبور از مرزها توضیح داد: سرعت کار عراقیها بسیار کندتر از اقدامات ما در مرز بود و برای صیانت از مردم، توقفِ عبور اعلام کردیم تا گرما زائران را اذیت نکند.
دکتر وحیدی تصریح کرد: بودجه ستاد اربعین 35 میلیارد تومان بود و این بودجه برای 4 بانده کردن جادهها، خرید سایبان، تأمین برق و ایجاد گیت در عراق هزینه شد و استانداران همچنان بدهکار هستند.
در ادامه این نشست سید مجید میراحمدی رئیس ستاد مرکزی اربعین حسینی(ع) هم به ارائه توضیح در خصوص چگونگی برگزاری مراسم اربعین پرداخت و گفت: در شرایطی اربعین را برگزار کردیم که گرما تمام شئون این مراسم را تحت تأثیر قرار داده بود و مشکلات داخلی عراق را نیز شاهد بودیم، با این حال عملیات اربعین با افتخار انجام شد.
وزیر کشور با تقدیر از زحمات عوامل نیروی انتظامی و استانداران در برگزاری هنگامه بزرگ فرهنگی اربعین حسینی(ع) گفت: متوسط زمان ماندگاری زایران اربعین در مرزهای ایران، 20 دقیقه بود.
نظر شما